Si želiš najboljše za svojega otroka?

Si se pripravljena celovito poučiti o cepivih?

Sprejmi premišljeno in ozaveščeno odločitev in si še danes prenesi e-knjigo "So cepiva prava izbira?"

URŠKIN PROFIL

Urška Šorn je mama dveh otrok, velika ljubiteljica narave in predana raziskovalka naravnih pristopov k zdravju, ki človeku omogočajo optimalno počutje v lastnem telesu. Zdravje je njena največja vrednota oz. bogastvo, zato uživa v raziskovanju možnosti naravnega zdravljenja, zdravega življenjskega sloga, povezavi zdravja z našim mišljenjem, proučevanju vzrokov bolezni in samoozdravitvenih sposobnosti človeka.  Pred rojstvom prvega sina se je znašla pred pomembno dilemo: "Cepiti ali ne?" Njen detektivski duh ji ni dal miru, zato je vsako prosto minuto posvetila raziskovanju te obsežne teme.Nekega večera sta z možem gledala film “Vaxxed”, ki se je je tako dotaknil, da več noči ni mogla spati. Ko je osebno spoznavala vedno več mamic s cepivi poškodovanih otrok in opazila, da je to tabu tema, o kateri se na glas ne sme govoriti, se je odločila, da glede tega nekaj stori.

Sestavila je 3 različne verzije kviza (irski, splošni, slovenski) in jih objavila na spletu. Gradivo in znanje, ki ga je pridobila med izdelavo teh kvizov, so bili podlaga za to knjigo.
Urška nima medicinskega ozadja, kompetenc, profesionalnih kvalifikacij v medicini in ni avtorica vsebine. Članke, raziskave, pričevanja je zbrala zato, ker bi si ob pričakovanju prvega otroka sama želela prebrati knjigo, ki na preprost način predstavi to konfliktno temo.
Razume starše, ki obupajo v nasprotujočih si informacijah o cepivih, in upa, da jim bo ta knjiga prinesla več jasnosti in pomirjenost z odločitvijo o cepljenju. 

Pogosta vprašanja

Urška je kreatorka te e-knjige, ni pa avtorica vsebine. Sestavila je poročilo, zbirko člankov, študj, dokumentov, ki jih je zbrala v letih raziskovanja te teme, ker kot mama čuti, da je njena dolžnost v prvi vrsti zaščititi zdravje svojih otrok in narediti raziskavo na tem področju ne glede na izobrazbo.
Urška je po izobrazbi učiteljica in vsa leta študija na Filozofski fakulteti, kjer je bilo za večino izpitov treba preučiti več sto strani, so jo naučila ločiti pomembno od nepomembnega, poplavo informacij strniti v pregledno jedrnato obliko in si s pomočjo asociacij, grafičnih podob, barv zapomniti informacije. Vse te veščine je uporabila v e-knjigi.
Večina literature o cepivih je preobsežne in težko razumljive, zato je za tako zahtevno in poglobljeno raziskovo potrebnega veliko časa in energije. Če vaša strast ni prebiranje gore (znanstvene) literature o cepivih, lahko sedaj izberete e-knjigo, ki pomembne, a kompleksne informacije razloži na preprost in jedrnat način. To je staršem prilagojena e-knjiga, kjer se hitro pride do ključnih informacij, ki so potrebne za sprejem premišljene odločitve.
Na tržišču je kar nekaj knjig o cepivih, ki so jih napisali avtorji brez medicinske izobrazbe, a prav tako vsebujejo znanstvene trditve in so polno opremljene z viri. Npr. knjiga Otroštvo brez cepiv avtorice Wendy Lydall (po izobrazbi antropologinja).

E-knjiga je plačljiva zaradi treh razlogov:

1) Četudi nekaj dobite zastonj, se zadaj vedno skrivajo stroški, zato nič ni brezplačno. Na primer, če dobite zastonj e-knjigo, je ta podjetnik še vedno moral plačati domeno, strežnika za spletno stran, programerja, oblikovalca e-knjige, lektorja, promocijo in tako naprej. Na tem mestu je omembe vredno, da tudi cepljenje na primer ni brezplačno. Plačujemo ga vsi davkoplačevalci.

2) Velikokrat nimamo odnosa do nečesa, kar dobimo brezplačno in tega ne znamo primerno ceniti. Ko v nekaj investiramo denar, v to damo tudi več energije in posledično prejmemo več, vrednost se poveča. Pokažemo tudi večji interes in bolj zavzeto srkamo informacije. Komur je zdravje vrednota, bo vanj pogumno investiral čas, denar in energijo, kar je pogoj za dosego uspešnega rezultata.

3) E-knjiga ni namenjena vsem, ampak le tistim, ki se iskreno želijo izobraziti, se soočiti z določenimi zakoreninjenimi prepričanji o cepivih in so pripravljeni za zdravje svojih otrok storiti vse, saj jim je to najpomembnejša vrednota. Če je gradivo dostopno vsem, lahko pride v neprave roke, do zlorabe informacij, blatenja in tako naprej.

V e-knjigi so navedene informacije in viri, ki jih je avtorica ocenila kot verodostojne in resnične, kar pa ne pomeni, da morate verjeti vsemu, kar je napisano in da je to vaša resnica.
Namen e-knjige je vzbuditi interes, radovednost, motivacijo po nadaljnjem raziskovanju, predvsem pa prebuditi zavedanje, da prelaganje odgovornosti o pomembnih odločitvah na kogarkoli zunaj nas, ni prava pot.

TS Eliot je modro rekel: »Srce in um imata najkrajšo razdaljo (25 cm), a najdaljšo pot.«

Kako pa začutiti, kaj je v skladu z našimi vrednotami, našo resnico in katera je prava odločitev? Nekaj nasvetov lahko najdete v zaključni besedi e-knjige.

ZA KOGA JE TA E-KNJIGA?

E-knjiga "So cepiva prava izbira?" je bralcu prijazna knjiga, namenjena odločenim in pogumnim staršem, ki želijo sprejeti premišljeno odločitev o cepljenju svojih otrok in vsem, ki:

-so se znašli pred pomembnim vprašanjem “Cepiti ali ne cepiti?"

-nimajo časa oz. volje prebirati gore literature o cepljenju in iščejo v vsej zmedi nasprotujočih si informacij jasno, preprosto, a istočasno z dokazi podkrepljeno razlago,

-iščejo konkretne nasvete za zdravljenje poškodb po cepivih.

ZA KOGA NI TA E-KNJIGA?

E-knjiga "So cepiva prava izbira?" ni namenjena tistim, ki:

- jim zdravje ni tako zelo pomembna vrednota oz. prioriteta, da bi bili vanjo vložiti čas, denar in energijo,

-niso pripravljeni prevzeti odgovornosti za zdravje svojih otrok in za posledice svojih odločitev, zato raje krivijo medicinsko ali znanstveno avtoriteto,

-so prepričani, da je edina resnica to, kar prikazujejo mediji in ne vidijo širše slike.

"E-knjiga mi je bila zelo všeč. Pritegnila me je v takšni meri, da sem jo prebrala v enem kosu. Zelo osvežujoče deluje tudi oblika e-knjige (kviz). Poglavja se začnejo z vprašanjem, ki v bralcu zbudi zanimanje, temu pa sledi kratek, jasen in strokovono argumentiran odgovor z vsemi potrebnimi dokazi (grafi, povezave na raziskave). Skratka, resnica na dlani. Veliko sem, zaradi ljubljenih vnukov, raziskala in vedela že sama, pa kljub temu, sem to knjigo z veseljem prebrala. Menim, da je to knjiga, ki bralca razsvetli z nujnimi informacijami in bi jo moral prebrati prav vsak. Še posebej pozorno in večkrat pa bi jo morali prebrati starši in bodoči starši, ki so dolžni storiti vse, kar je v njihovi moči in v dobro svojih otrok, saj je to njihova dolžnost in privilegij hkrati. Hvala, Urška, odlično delo ste opravila. Z vsem spoštovanjem, Alenka"
Alenka Derlink
"Zelo blizu mi je najgloblja materinska skrb za otroka, ki je avtorico e-knjige vodilo v to zares temeljito raziskavo področja cepljenja in cepiv. Danes cepiti otroka s toliko odmerki starše pripelje pred odgovornostno dilemo. Svoboda odločanja o lastnem telesu je sicer na eni strani res osnovna človekova pravica, na drugi strani pa smo starši primarno odgovorni za otrokovo zdravje in vse posledice naših dejanj bo nosil prav naš otrok. Verjamem, da je odločitev težka, zato je ta e-knjiga pravi priročnik in skoraj obvezno čtivo, preden se dokončno odločimo ali bomo otroka cepili ali ne. Homeopatija, dieta in naravni prehranski dodatki so lahko resnična alternativa vnašanju globalnih farmacevtskih strupov v sebe. Naravno avtoimunsko zdravljenje, gibanje v čistem okolju, nabiranje zdravilnih zelišč, čajev, pitje naravnih sokov, to je odgovor vsem cepivom"
Tone Rupnik

Kako vedeti, ali so cepiva prava izbira?

Pravo odločitev za svojo družino lahko sprejmeš le tako, da spoznaš OBE STRANI cepljenja. 

Če si vedoželjna in pripravljena spoznati še drugo plat cepiv, potem je ta e-knjiga naravnost zate!

Ne odlašaj in še danes naroči e-knjigo, ki ti bo pomagala sprejeti PRAVO ODLOČITEV, s katero boš popolnoma pomirjena.